BeRape RamAi BaCa BLoG aKoo Nih???

Monday, January 4, 2010

PaBiLa CiNTa BeRBiSiK...



"....Cinta itu diikat dengan rasa, dan kesetiaan bersama menuju ke arah yang sama...Andai cinta itu dinilai pada kesuciannya, sejernih embun tak akan bisa menandingi rasa cinta...Cinta itu bersih, daripada debu dan kotoran dunia..cuma seringkali dicacamarba dengan rasa sayang yang jauh berbeda dengan keunggulan cinta...Cinta itu menjadi pahit, bagi yang mengerti akan cabarannya...tetapi manis itu wujud, apabila cinta itu dipayungi dengan kesyukuran kepada-Nya....Mencintai dan dicintai, membuatkan diri tak lagi sunyi........."
~Roy - 2.48a.m ~


video

Hanya Dia – CTKD

Kucintainya kerana cara dia
Sungguh berbeda dari yang telahku jumpa
Renungan dia tulus merasuk jiwa
Hingga terasa terus ke hati

Kucintainya kerana kesungguhannya
Bukannya kata-kata semata-mata
Perwatakannya mengatakan segalanya
Buatku percaya kan janjinya

Chorus 1
Kuakui aku menggilainya
Kuakui aku menyintainya
Kisahku kisah dia
Cerita yang sama
Setiap detik hanyadia

Chorus 2
Kuakui aku mengaguminya
Kuakui aku menyayanginya
Sungguhnya kuakui kuperlukan dia
Segalanya kuserah
Kepada dia

Cinta dia bersama mimpi-mimpinya
Cintai dia juga segala caranya
Cintai dia bersama keanehannya
Cintai dia hanya dia

Ulang Chorus 1 & 2 (2X)

Lagu : Aubrey Suwito
Lirik : Pacha Andrian
Penyanyi : Siti Nurhaliza & Kris Dayanti

p/s: Thumb up utk album CTKD!! aku tak penah puas!!!...

6 comments:

  1. aku dah buy album ni...tak tahu pula album ni wujud...yg pasti aku terharu giler dengar lagu Tanpa Mu....itu adalah lagu paling aku suka dalam album ini....

    ReplyDelete
  2. hehehe..betol2...lagu Tanpamu sgt masyuk...lagu yg aku suka dlm album ni, Tanpamu, Sebagai Teman dan Hanya Dia...pergh..tp mmg smua best2 la...hahahaha

    ReplyDelete
  3. tapi yang peliknya..kenapa Amarah yg dipilih as 1st single...huhu

    ReplyDelete
  4. sebab lagu tu CT yg tulis kot...so, attract byk sket perhatian org lain...haha...but like people always say, "less is more"...so, lagu yg paling kurang best, itu la yg wat org lagi nk cari dgr lagu yg best2 dlm album tu...betol tak??hee

    ReplyDelete
  5. tapi kalo dah lagu kureng best yg dipilih...nanti buat pendengar fikir semua lagu dalam album itu seperti itu juga,...

    ReplyDelete
  6. tu la..mula2 aku pun sngka cmtu gak, tp bila bc review kat blog2 org, wat aku nk dgr semua.n it's beyond my expectation! smuanya sgt hebat!

    tp, mcm yg aku ckpkan, aku rs lagu tu dipilih sbb tu karya tempatan..lagu audi mok, lirik CT..so, myb dia hrp peminat akn sokong..

    p/s: terkejut Charly ST12 wat lagu Tanpamu yg sgt indah tu...

    ReplyDelete